8 de gener del 2018

ANNÍBAL ES PRESENTA EN EL SENAT DE CARTAGO

Mentrestant el general Anníbal anava cap a Cartago per ordres dels sufets, les seves naus fondejades a Hadrumetum es preparaven per a salpar cap a Líbia.
Anníbal va arribar a la part de la murada de l'istme que bordejava el llac Sebknet Sejuni amb Maharbal al seu costat i altres fidels companys de tantes batalles. Allà es trobava la porta de Thapsus tancada per evitar l'entrada de l'enemic. Als crits dels homes del general, les enormes portes s'obriren i Anníbal va desmuntar del cavall i va entrar a peu. Els altres el seguiren. Eren més dos-cents guerrers que havien seguit als Barca des de la conquesta d'Ibèria fins a les portes de Roma.


Anníbal Barca

Deixaren a la dreta el port comercial i observaren la bellesa del port militar de forma circular que estava ple de vaixells de guerra. Això va enfurir encara més al general.


Va continuar el camí fins a l'àgora on es trobava el Senat de Cartago als peus del pujol Byrsa. Quan va arribar a les portes del Senat li impediren el pas però ell va fer retirar els soldats i va entrar a l'edifici on estaven reunits els senadors, i, entre ells, el general Giscó que havia tornat de Gades, derrotat.
El vell sufet va encarar-se amb Anníbal, recriminant-li que hagués perdut la batalla i la guerra. A continuació va ordenar que tornàs a lluitar contra els romans que ja es preparaven per entrar a la ciutat.
Anníbal va respondre que Cartago estava perduda i que ell no lluitaria més. Els va recriminar que l'havien abandonat a la península Itàlica sense enviar els sous i  els reforços que havia demanat. I els va dir que  havia arribat l'hora de negociar la pau.
Després va sortir del Senat i se'n va anar a la casa que havia heretat del seu pare. Havia partit de Cartago amb nou anys i n'havien passat trenta-sis. Duia setze anys de guerra contra els romans i ara necessitava descansar.



En el Senat va continuar la discòrdia però finalment enviaren una ambaixada al procònsol Escipió per a negociar les condicions de pau.
Escipió que era a Útica preparant l'atac a Cartago va rebre l'ambaixada i va parlamentar amb els representants del Senat de Cartago. Els va respondre que es trobarien en dos dies a Tunis on aniria amb part del seu exèrcit i que allà els donaria la resposta a la proposta de pau.


Escipió, l'Africà

Després va preparar l'estratègia i va enviar la flota, la meitat a barrar la badia de Cartago i l'altra meitat a impedir que la flota que estava a Hadrumentum pogués escapar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL LLIBRE

Han passat quatre estacions i Tamik vol aprendre un ofici. Les vistes al mar i les històries que li conta el padrí Samis i el seu pare Jaris li fan prendre interès per aprendre l'ofici del mar. Conèixer el mar, viatjar a altres terres, pescar, descobrir. El seu pare li presenta l'amic Asprid que és pescador però que fou un pilot de la nau capitana del general Magó. Tamik aprèn del pescador tot allò que pot. Tamik emprèn una nova aventura...

DEU HAIKAIS

DEU HAIKAIS    https://issuu.com/perecarrio/docs/elogi_del_haikai