7 de gener del 2018

HADRUMETUM, PORT DE FUGIDA

El temps que va durar la batalla de Zama, Hadrumetum semblava un rusc d'abelles, amb constant entrada i sortida de guerrers. La flota seguia ancorada en el port militar.


Les notícies sobre la batalla no eren bones i arribaren ordres de tenir les naus a punt de sortir del port. Aleshores, el capità de la nau on Asprid era pilot va recaptar aliments i beguda, va ordenar que els mariners i remers estiguessin a punt i va fer sortir la nau del port.
La derrota de l'exèrcit púnic fou confirmada pel mateix Anníbal que va arribar a cavall amb la seva guàrdia personal i nombrosos homes a cavall. En els dies següents també arribaren soldats, principalment veterans de la "triarii" que havien aconseguit escapar dels atacs romans. També arribaren bastant de foners baleàrics , perquè en el darrer combat acompanyaven a Anníbal.
Aquest, va preparar l'embarcament i partida de la flota amb els seus generals cap a Líbia on tenien ciutats amigues perquè era territori púnic. Anníbal pensava reagrupar les tropes per a recuperar Cartago.



En aquestes estant, van arribar emissaris de Cartago que reclamaren la tornada d'Anníbal que hauria de participar en la negociació de les condicions de pau. Ell, sense massa interès, es va preparar per a dirigir-se a la capital, acompanyat de la seva guàrdia personal. Al mateix temps va ordenar que la flota sortís cap a Líbia on l'haurien d'esperar a ell o les seves ordres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL LLIBRE

Han passat quatre estacions i Tamik vol aprendre un ofici. Les vistes al mar i les històries que li conta el padrí Samis i el seu pare Jaris li fan prendre interès per aprendre l'ofici del mar. Conèixer el mar, viatjar a altres terres, pescar, descobrir. El seu pare li presenta l'amic Asprid que és pescador però que fou un pilot de la nau capitana del general Magó. Tamik aprèn del pescador tot allò que pot. Tamik emprèn una nova aventura...

DEU HAIKAIS

DEU HAIKAIS    https://issuu.com/perecarrio/docs/elogi_del_haikai